четвер, 03 жовтня 2019 12:49

Семенченко вимагає припинити імпорт електроенергії з Росії

Семенченко вимагає припинити імпорт електроенергії з Росії
Колишній народний депутат Семен Семенченко вважає, що будь-які поставки електроенергії з Росії варто припинити. Фото: Etcetera.media

В умовах війни не може бути ніяких економічних зв'язків з агресором, тим більше, покупки електроенергії у Російської Федерації.

Про це заявив екс-народний депутат Семен Семенченко.

"Моє ставлення до імпорту електроенергії негативне. Тому що ми знаходимося з РФ у стані війни. Нехай і неоголошеної. І з економічної точки зору не можна оцінювати такий аспект, як імпорт, потрібно додавати військово-політичну складову. А вона така: якщо під час війни ми знаходимося в залежності від країни-агресора, то ми підставляємось під удар, та ще й фінансуємо їх вугільну галузь, їх енергетику - споживаємо їх електроенергію", - зазначив Семен Семенченко.

На його думку, варто припинити будь-які поставки електроенергії з Росії.

"Я категорично проти. Я б радив взагалі нашому президенту і уряду до кінця війни забути про існування такої країни, як Росія, як постачальник чого б то не було. І навіть там, де ми не можемо обійтися, скажімо, ядерне паливо, - п'яти років було достатньо, щоб знайти альтернативні джерела поставок. Якщо ми збільшуємо нашу залежність від ворога, то це продовження політики капітуляції", - повідомив Семен Семенченко.

Нагадаємо, 1 жовтня була здійснена перша поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. Поставка проведена рівним графіком потужністю 100 МВт.

Імпорт з Росії став можливий завдяки виправленню, яке ініціював Андрій Герус шляхом внесення "змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії".

Зараз ви читаєте новину «Семенченко вимагає припинити імпорт електроенергії з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути