середа, 24 жовтня 2012 09:49

Родині російського опозиціонера Удальцова довелося виїхати з країни - ЗМІ

Родині російського опозиціонера Удальцова довелося виїхати з країни - ЗМІ
Сергій Удальцов не буде тікати, запевняє його адвокат. Фото: tsn.ua

Лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов, якому, як припускає його адвокат Віолета Волкова, загрожує арешт, може залишити країну до 26 жовтня, коли він викликаний на допит в СКР для пред'явлення звинувачень у кримінальній справі про приготування до організації масових заворушень, повідомляє "Комерсант "в середу.

"Те, що СК за три дні проанонсував пред'явлення звинувачень, може служити сигналом для Сергія. Якщо він поїде, то всім буде зручно: слідчі скажуть, що і так доведуть його провину, а він не сяде. Хоча зараз неясно, як тут краще вчинити: йти чи ні", - розповів виданню співрозмовник в оточенні Удальцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі викрали у Києві соратника Удальцова - російська опозиція

Газета зазначає, що весь вівторок телефон лідера "Лівого фронту" був недоступний, його не бачили ні на одному з пікетів біля ФСБ і СКР в захист політв'язнів, на які він регулярно ходить.

Опитані "Комерсантом" опозиціонери Олексій Навальний і Гаррі Каспаров також заявили, що не знають, де знаходиться Удальцов.

При цьому, як з'ясувало видання, дружина лідера "Лівого фронту" Анастасія Удальцова разом з дітьми з понеділка перебуває на Україні.

Їй вчора також не вдалося зв'язатися з чоловіком, уточнює газета.

"Поведінка слідства віддає черговою провокацією. Власті підштовхують його до втечі, при цьому за ним постійно ведеться зовнішнє спостереження. І я майже впевнена, що йому не дадуть піти", - заявила, у свою чергу, Удальцова.

Крім того, як розповіли газеті активісти "Лівого фронту" Олександр Шубін і Олексій Сахнін, Удальцов не виходив на контакт і з соратниками по організації.

"Знаючи Удальцова, важко припустити, що він може втекти, але тиск слідства міг подіяти і на нього. Але, швидше за все, зараз він пішов у підпілля, щоб вирішити, як діяти в разі арешту", - сказав виданню наближений до опозиціонера товариш, який попросив не називати його імені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські силовики не чіпали російського опозиціонера

Втім, адвокат Удальцова стверджує, що він "просто захворів" і від відвідування СКР не відмовляється, зазначає "Комерсант".

Минулого тижня СКР порушив кримінальну справу стосовно координатора "Лівого фронту" Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва за фактом підготовки до організації масових заворушень (ст. ст. 30 і 212 КК РФ). Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія протесту - 2", показаному на НТВ 5 жовтня.

Удальцов і Лебедєв були викликані на допит в СКР в якості підозрюваних, у їхніх квартирах пройшли обшуки. Лебедєв був затриманий на 48 годин, а Удальцов відпущений під підписку про невиїзд. Пізніше Басманний суд заарештував Лебедєва до 16 грудня. Развозжаєва слідчим знайти не вдалося.

19 жовтня офіційний представник СКР Володимир Маркін заявив, що Развозжаев оголошений у федеральний розшук. Про арешт Развозжаєва стало відомо 21 жовтня. Пономарьов повідомив, що Развозжаєв в п'ятницю був затриманий у Києві, де просив надати йому притулок.

У понеділок представник СКР Маркін заявив "Інтерфаксу", що Развозжаєв в неділю звернувся в Головне слідче управління СКР і повідомив про своє бажання заявити явку з повинною.

Зараз ви читаєте новину «Родині російського опозиціонера Удальцова довелося виїхати з країни - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути