неділя, 29 травня 2011 19:04

Сексуальний скандал коштував посади Держсекретарю Франції

Сексуальний скандал коштував посади Держсекретарю Франції

Держсекретар Франції з питань держслужби Жорж Трон в неділю подав у відставку у зв'язку із звинуваченнями в злочинах сексуального характеру, повідомляє РИА Новости.

Минулого тижня дві колишні співробітниці муніципалітету містечка Дравей, мером якого є Трон, звинуватили його в сексуальних домаганнях.

"Прем'єр-міністр спільно з президентом Республіки взяли до відома це рішення, що жодним чином не вплине на подальші кроки органів юстиції у зв'язку із звинуваченнями проти Жоржа Трона, справедливість яких він оскаржує", - мовиться в комюніке французького прем'єра.

У листі, який Трон адресував президентові Франції Ніколя Саркозі, мовиться, що "як простий громадянин", він вимагатиме визнання своєї невинності. Тим часом, Трон збереже за собою посаду мера міста Дравей. Його обов'язки в уряді виконуватиме прес-секретар уряду Франсуа Баруен.

У зв'язку із звинуваченнями в злочинам сексуального характеру 14 травня в Нью-Йорку був затриманий колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан.

Зі скаргою на сексуальні дії насильницького характеру з боку високопоставленого гостя в поліцію звернулася покоївка готелю Sofitel. 19 травня Стросс-Кан заявив про добровільну відставку з посади директора-розпорядника МВФ.

Через деякий час дві француженки подали до суду позов проти Жоржа Трона із звинуваченнями в сексуальних домаганнях.

"Коли я побачила, що покоївка може кинути виклик Домініку Стросс-Кану, я сказала собі, що не маю права мовчати", - пояснила одна з жінок.

Зараз ви читаєте новину «Сексуальний скандал коштував посади Держсекретарю Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути