середа, 12 липня 2006 10:54

Секретарка звинуватила президента Ізраїлю у сексуальних домаганнях

 

Проти президента Ізраїлю Моше Кацава поліція розпочала кримінальне розслідування. Його звинувачують у сексуальних домаганнях та корупції.

У вівторок увечері Кацав передав юридичному раднику уряду Ізраїлю Менахему Мазузу листа, в якому детально виклав все про свої зв"язки із співробітницею.

– 5 липня 2006 року я проінформував Вас про інцидент, що мав місце в моїй канцелярії 15 років тому. Зараз я розцінюю його, як спробу шантажу. Хочу підкреслити, що маю серйозні сумніви в правдивості слів моєї колишньої секретарки. Створюється враження, що на цей шантаж її спровокували особисті, сімейні та фінансові проблеми, - йдеться в листі.

Також президент повідомив, що жінка погрожувала йому публічним звинуваченням в наданні амністій в обмін на гроші, які перераховувалися на його закордонні рахунки.

– Я вважаю, що кожен, хто знайомий з процесом надання амністії в міністерстві юстиції і моєму офісі, розуміє, наскільки необґрунтовано звучить це звинувачення, - запевнив Кацав.

Президент здивувався, що звинуватити його в сексуальних домаганнях секретарка вирішила аж через 15 років. Кацав завірив юридичного радника в тому, що з повагою прийме будь-яке рішення.

За всю історію Ізраїлю, це вперше президент країни в сексуальних злочинах підозрюється вперше. Аналітики вважають, що скандал може призвести до дострокової відставки глави країни.

Чергові президентські вибори були заплановані на 2007 рік. Президента строком на 7 років таємним голосуванням обирають депутати Кнесету.

Президент Ізраїлю має набагато меншу політичну владу, ніж глава уряду. В той же час, ця посада вважається найпочеснішою у владній ієрархії, і до кандидата пред"являються виняткові вимоги.

Нагадаємо, що екс-президент Ізраїлю Езер Вайцман достроково подав у відставку після звинувачення у корупційних зв"язках нібито корупційних зв"язках. Тоді вперше в історії країни поліція порушила кримінальну справу проти глави держави.

Незабаром вона була закрита за розпорядженням юридичного радника уряду, у зв"язку з відсутністю серйозних доказів провини.

Серед найбільш вірогідних кандидатів на пост президента Ізраїлю за останній час називають Шимона Переса (віце-прем"єр, міністр з розвитку Негева і Галілеї), Мєїра Лау (колишній головний рабин Ізраїлю), Реувена Рівліна (колишній спікер Кнесету), Аарона Барака (голова Вищого суду справедливості), Біньяміна Бен-Елізера (міністр інфраструктури), повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Секретарка звинуватила президента Ізраїлю у сексуальних домаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути