неділя, 12 жовтня 2008 13:24

Секретаріат Президента: Депутатам БЮТ загрожує кримінальна відповідальність

Заступник глави секретаріату Президента України Ігор Пукшин заявив, що учасники блокування указу про позачергові парламентські вибори в Україні мають бути притягнені до кримінальної відповідальності.

Ігор Пукшин також  уповноважений Президента з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України.

Зокрема, на думку Пукшина, до кримінальної відповідальності має бути притягнений суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда, який 10 жовтня виніс визначення про забезпечення позову БЮТ, яким припинена дія указу про перевибори.

"Судді Келеберді було відомо про незаконність забезпечення позову в такий спосіб, який зупиняє виборчий процес, а також про те, що відповідна суперечка не підпорядкований адміністративному суду"- рахує представник Президента.

Замглава секретаріату також вважає невипадковим, що саме Келеберда свого часу виносив судове рішення відносно указу, яким Президент припиняв дію постанови уряду відносно проведення конкурсу з продажу пакету акцій Одеського припортового заводу.

Також, замглава секретаріату вважає, що органи прокуратури повинні порушити кримінальну справу проти народних депутатів від БЮТ, які знаходяться в приміщенні суду апеляційної інстанції і перешкоджають розгляду апеляційної скарги, поданої представником президента.

Пукшин відзначив, що представник президента подав до Київського апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на вказане визначення.

"Проте, народні депутати від БЮТ знаходяться в приміщенні суду апеляційної інстанції і перешкоджають розгляду апеляційної скарги на визначення і своїми діями здійснюють тиск на суд", - заявив заступник глави Секретаріату Президента.

"Таким чином, органами прокуратури має бути порушена кримінальна справа проти відповідних народних депутатів, які неправомірно втручаються в діяльність судових органів і перешкоджають здійсненню правосуддя", - вважає він.

За матеріалами: УНІАН, Інтерфакс-Україна, РБК
Зараз ви читаєте новину «Секретаріат Президента: Депутатам БЮТ загрожує кримінальна відповідальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути