Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 17:09

Зараз Медведчук принижений, за Порошенка він був на мазі - колишній нардеп

Зараз Медведчук принижений, за Порошенка він був на мазі - колишній нардеп
Суд відправив Медведчука під домашній арешт у четвер. Фото: Reuters

Нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука послабили.

Про це Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Ігор Луценко.

"Кажуть: "От дивіться, він не сидить". Слухайте, а за Порошенка ми могли про таке мріяти? Тоді Медведчук узагалі був на мазі повністю. А зараз його принижують, саджають із браслетом, як собаку на прив'язь. Це плювок у міф про "всемогутність російського міру", з яким бігають і домовляються.

Ситуація змінилася. Це найперше перемога українського народу, який восьмий рік бореться з Росією. І не важливо, чи Медведчук на домашньому арешті, чи під заставою. Якщо його як представника цієї феодальної культури, яку просуває Росія, саджають, це означає, що він слабкий. І рейтинги зростають у Зеленського, а падають в ОПЗЖ", - каже колишній парламентарій.

"З одного боку є політична воля зробити Медведчуку погано, трошки присадити, бо він сильно розійшовся. А з іншого - немає юридично-організаційної спроможності.

Професіоналізму в СБУшників, котрі писали ці підозри, у прокурорів, які їх благословляли - немає. Або робили поспіхом. З точки зору виконання за п'ятибальною шкалою - двійка. Якщо Баканов за півтора року нарив тільки це.

Тому суддя дав більше, ніж можна було б очікувати. Доволі бідний матеріал до нього надійшов. Хоча всі ми добре знаємо - Медведчук працює проти держави Україна", - каже Ігор Луценко.

"Медведчук був таким собі ставлеником Путіна з усіма привілеями й недоторканністю. Після того, як Порошенко уклав другі Мінські угоди, сів на трубу", - говорить екснардеп.

Тепер, коли Медведчука послабили, будуватимуться інші проросійські проєкти.

"Ахметов із Колесніковим і Новинським будуть не менш проросійський проєкт робити. Так само Льовочкін. А Медведчука його вчорашні друзі будуть потихеньку "розтягувати на шматки". Він ходить похмурий не через суд. А що реакція його союзників у проросійському таборі показує - вони не проти й самі стати Медведчуком.

Коли він заходив до суду, там були тітушки, Кива тощо. Не побачили жодного прихильника", - каже Ігор Луценко.

"Думаю, апогей у справі минув. Якщо не вилізе нове, сильне звинувачення, змінювати запобіжний захід навряд чи будуть", - прогнозує колишній нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому друг Ахметова заявив про нову партію

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Медведчуку й іншому нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Того дня охорона нардепа не пускала СБУ в будинок у Києві.

Медведчук передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України, займався вербуванням українців, повідомив голова СБУ Іван Баканов.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив нардепа під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Зараз Медведчук принижений, за Порошенка він був на мазі - колишній нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути