Ексклюзиви
середа, 13 березня 2013 09:22

Сьогодні в Європарламенті обговорять політичну ситуацію в Україні

Сьогодні в Європарламенті обговорять політичну ситуацію в Україні
Європейські чиновники планують обговорити ситуацію з позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка. Фото: job-sbu.org

Сьогодні Європейський парламент на своєму засіданні планує розглянути ситуацію в Україні. В обговоренні українського питання планує взяти участь верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон.

Наприкінці минулого тижня джерела в Європарламенті поінформували, що європейські чиновники планують обговорити ситуацію з позбавленням депутатського мандата захисника Юлії Тимошенко у кримінальних справах Сергія Власенка. Очікується, що Ештон виступить із заявою, після чого пройде дискусія без прийняття резолюції.

Ініціатором українського питання стала Європейська народна партія, яка внесла його до порядку денного у четвер у Брюсселі в рамках конференції президентів (керівний орган Європарламенту, до складу якого входять президент, віце-президенти парламенту і президенти парламентських груп) за прискореною процедурою.

"Це було зроблено після того, як стало відомо про рішення суду, яким Сергія Власенка позбавили депутатського мандата", - розповіло історію виникнення українського питання джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У середу Європарламент розгляне ситуацію в Україні

Також сьогодні відбудеться засідання делегації Європарламенту по зв'язках з Україною, у рамках якого обговорюватиметься порядок денний Комітету співробітництва Україна-ЄС, запланованого на 5 квітня у Києві. Делегацію Європейського парламенту очолює депутат від Польщі Павло Коваль.

Нагадаємо, раніше Вищий адміністративний суд України позбавив Власенка депутатських повноважень за сумісництво. Суд прийшов до висновку, що, захищаючи Тимошенко, депутат виконував функції адвоката.

Голова делегації Європарламенту зі співпраці з Україною Павло Коваль заявив із цього приводу: "Я глибоко стурбований позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка і недавніми судовими процедурами, які позбавляють парламентських місць Павла Балогу і Олександра Домбровського, обраних на парламентських виборах у жовтні торік. Ця ситуація у черговий раз викликає стурбованість через виборче використання судової системи в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Європарламенті обговорять політичну ситуацію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути