четвер, 24 липня 2014 06:49

Сьогодні суд розгляне справу про заборону КПУ

Сьогодні суд розгляне справу про заборону КПУ
Фото: ru.tsn.ua

24 липня о 10-й годині в Окружному адміністративному суді Києва суддя Любов Маруліна розпочне розгляд справи про заборону Комуністичної партії України. Про це повідомляє міністерство юстиції.

Як відомо, Мін'юст звернувся до суду з проханням про заборону діяльності КПУ 8 липня. За інформацією міністра юстиції Павла Петренка, доказова база протиправної діяльності КПУ складає 129 сторінок та містить відео- та аудиоматеріали.

Міністр повідомив, що зібрані факти свідчать про сприяння представників КПУ окупації Криму Російською Федерацією, про їх причетність до постачання зброї і фінансування терористів у східних регіонах країни, а також до проведення сепаратистських референдумів у Луганській та Донецькій областях. Як підкреслив Петренко, у разі позитивного рішення суду, в Україні буде заборонена вся комуністична символіка.

22 липня парламент ухвалив, а президент підписав зміни до регламенту Верховної Ради, які дозволяють розпустити фракцію комуністів в парламенті. Голова Верховної ради Олександр Турчинов повідомив, що вже в четвер, після публікації закону, він оголосить про розпуск фракції комуністів.

Напередодні судового засідання Компартія поширила заяву, де повідомила, що у разі заборони судом обов'язково оскаржуватиме таке рішення.

Нагадаємо, КПУ вже забороняли у 1991 році за участь у ГКЧП. Однак 1993 року президія Верховної Ради дозволила створювати комуністичні партійні організації, а в 2001 році Конституційний суд визнав рішення про заборону КПУ неконституційним.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні суд розгляне справу про заборону КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути