пʼятниця, 10 серпня 2012 18:45

Спецтема: Луценко за ґратами

"Сьогодні був вирок режиму, а не Луценку" - нардеп

"Сьогодні був вирок режиму, а не Луценку" - нардеп
Юрій Кармазін обурений поведінкою прокурорів і суддів на засіданні. Фото: od-news.com

У справі екс-міністра Юрія Луценка відсутній не тільки склад злочину, а й сама подія цього злочину.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін, який був присутнім на засіданні суду з чергової справи Луценка.

"Фактично, те, що вже сьогодні в порушення закону не були навіть на останнє слово допущені представники ЗМІ , які могли знімати, і заборонено було відеозйомку — це вже був вирок цьому режиму, а не Луценку", - наголосив він.

Політик також висловив обурення поведінкою на процесі представників державного обвинувачення. Крім того, він наголосив: "Наскільки була ганебною поведінка судді, що я не можу представити собі, що взагалі такий суд може в природі існувати".

"Я можу чітку сказати, що в діях Луценка немає не тільки складу злочину, а навіть події. Бо ніким не була скасована постанова судді про проведення оперативно-розшукорвих заходів по справі про отруєння Ющенка. У цій справі оперативно-розшукові заходи мають проводитися протягом 15 років. Бо це справа про замах на вбивство. Поки справа не буде розкрита, доти по ній не мають право проводитися оперативно-розшукові заходи", - пояснив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд оголосить вирок у справі Луценка 17 серпня

Кармазін підкреслив, що звинувачення Луценку було "притягнуто за вуха". Перш за все, наголосив він, було відмовлено в долученні до справи постанови, щодо якої і висунуто звинувачення.

"Також відмовилися викликати в якості свідків суддів апеляційного суду, прокурорів, які узгоджували це все. Крім того, в суд не з'явився потерпілий, та й він не вважає себе потерпілим. Він заявляв, що його змусили підписати заяву. Більше того, що йому її продиктували", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останнє слово Луценка: "Дати бій мафії - означає стати вільною людиною"

Він додав: "По злочину "халатність" (за яким звинувачують Луценка — ред.) обов'язковим елементом складу злочину є наявність істотної шкоди потерпілому. Якщо людина взагалі не вважає себе потерпілою, яка може взагалі йому шкода бути нанесена? У цьому випадку, це якби він дізнався, що за ним слідкують, чи прослуховують телефон і у нього стався інфаркт чи щось таке. Закон вимагає або моральні наслідки завдання шкоди, або матеріальні збитки".

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні був вирок режиму, а не Луценку" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути