субота, 17 червня 2023 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще одна країна підтримала створення спецтрибуналу щодо злочинів РФ

Ще одна країна підтримала створення спецтрибуналу щодо злочинів РФ
Парламент Естонії ухвалив заяву з вимогою притягнути до відповідальності осіб, які спланували, інспірували та вчинили злочини агресії проти України. Фото: pixabay.com

Парламент Естонії підтримав створення під егідою ООН спеціального міжнародного трибуналу, який судитиме російське військово-політичне керівництво за злочини проти України.

У постанові естонських парламентарів міститься заклик притягнути до відповідальності осіб, які спланували, інспірували та чинили агресію проти нашої країни.

"Війна, розв'язана РФ, є найжорстокішим актом агресії у Європі з часів Другої світової війни. І на нього потрібна адекватна правова реакція", – зазначають депутати парламенту Естонії.

У заяві Рійгікога міститься заклик також посилити співпрацю з урядом України у розслідуванні злочину російської агресії та притягненні винуватців до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерна зброя РФ у Білорусі: що задумав кремлівський диктатор

Раніше президент Естонії Алан Каріс заявив, що злочини проти людства, геноцид, воєнні злочини російських окупантів в Україні не можуть залишитися без покарання. А отже місце верхівки РФ – за ґратами.

Створення та забезпечення початку роботи такого міжнародного спецтрибуналу щодо злочинів РФ в Україні стає пріоритетом зовнішньої політики країни.

До групи, яка працює над створенням спеціального трибуналу для залучення Росії за злочини в Україні, входять 37 країн.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала самопроголошеного президента Олександра Лукашенка причетним до депортації українців.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна підтримала створення спецтрибуналу щодо злочинів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути