вівторок, 11 серпня 2015 11:53

Ще два-три роки Росія триматиме війська на Донбасі - політолог

Ще два-три роки Росія триматиме війська на Донбасі - політолог
Фото: newsprolife.com.ua

 

Політолог Сергій Таран вважає, що президент Росії Володимир Путін намагається тиснути на Захід. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Путін хоче, щоб Захід, в свою чергу, тиснув на Україну. Мета - щоб ми погодилися на проведення виборів на окупованих територіях Донбасу. Таким чином Путін сподівається зробити терористів визнаною стороною перемовин, щоб у них був прямий контакт з офіційним Києвом. Українська влада на таке не піде. Бо це означатиме політичну смерть. Але, щоб показати Заходові, що він за мирне вирішення конфлікту на Донбасі, Путін так чинить. Ретранслятором цього є Плотницький", - наголосив Таран.

За словами політолога, українська влада говоритиме про необхідність виборів, в тому числі на окупованих територіях, але згідно Мінських угод. "Вони передбачають виведення іноземних військ з території України. Коли там встановлять законність української влади, тоді будуть вибори. Однак за нашим законодавством та у присутності міжнародних спостерігачів, які засвідчать те, що все пройшло законно", - зазначив він.

"Але найближчі два-три роки Росія війська не виведе. Поки матиме економічну можливість, триматиме їх на Донбасі. Там буде занепад та деградація. Нічого не працюватиме. Перспектив не буде. Населення буде тікати - хто в Україну, хто в Росію. Куди пустять", - зауважив експерт.

Нагадаємо, глава бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що вони планують провести "місцеві вибори" 1 листопада 2015 року незалежно від позиції Києва з цього питання.

Зараз ви читаєте новину «Ще два-три роки Росія триматиме війська на Донбасі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути