субота, 11 квітня 2020 23:03

Ще більше хочеться миру і закінчити війну - Зеленський після візиту на Донбас

Ще більше хочеться миру і закінчити війну - Зеленський після візиту на Донбас
Зеленський поділився враженнями після Донбасу. Фото: ТСН

Президент України Володимир Зеленський поділився враженнями від поїздки до українських військових на Донбас, яка стала його першим відрядженням за кілька тижнів після введення в країні карантину.

"У карантин спілкування обмежено. Але хотів побачити наших військових на Донбасі, які і в будні, і в свято, і в карантин - завжди на сторожі нашої безпеки. Через епідемію коронавірусу нам треба думати про їхню безпеку вдвічі більше ", - написав він у Facebook.

Зеленський вказав, що зараз українські військові живуть в так званому "червоному" режимі: обмежено пересування між містами і відрядження, вони користуються засобами захисту, постійно міряють температуру.

"Сьогодні приїхав підбадьорити, показати нашу підтримку і переконатися, що військово-мобільні госпіталі в зоні бойових дій готові надати всю необхідну допомогу. У частині, яку відвідав, є мобільна ПЛР-лабораторія, пересувний хірургічний кабінет, пересувний рентген-комплекс і мобільний стоматологічний кабінет. У зоні проведення ООС не було ще жодного позитивного ПЛР-тесту на коронавірус. Нехай би ця біда обійшла наших військових. Однак ми повинні бути готові ", - зазначив він.

Зеленський розповів, що по дорозі до Богданівки Донецької області, в полях, серед озимої пшениці, рясніло велика хмара диму, що ще більше загострило відчуття війни.

"І хоча на ділянці розведення сил "Петрівське", як і на інших двох, обстрілів немає, цей дим ще більше посилив бажання закінчити війну і досягти миру. Щоб кожен українець забув жахи втрат і завжди відчував себе в безпеці. Ми все з вами витримаємо і переможемо. Обов'язково - разом ", - підкреслив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр назвав склад новоствореної Ради з питань економічного розвитку

Нагадаємо, Володимир Зеленський відвідав Донбас 11 квітня. Він запропонував розширити зону розведення військ.

Зараз ви читаєте новину «Ще більше хочеться миру і закінчити війну - Зеленський після візиту на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути