неділя, 02 жовтня 2011 13:30

"Що таке "діти війни"? Це Олександр Мороз їх придумав" - нардеп

"Що таке "діти війни"? Це Олександр Мороз їх придумав" - нардеп

Народні депутати не відмовляться від наданих їм пільг.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав голова бюджетного комітету, нардеп-"литвинівець" Валерій Баранов.

"Така постанова в Раді не пройде. Більшість депутатів мають похилий вік, сидять там із 1990-х. Не думаю, що вони проголосують проти особистих інтересів. Хоча скоротити витрати на пільги треба бодай для того, щоб не дратувати простих людей. Але все це — дріб'язок від загального обсягу проблем. Ефекту не буде. Треба боротися не з наслідком, а з причиною. В країні є дуже бідні, просто бідні та багаті. Середнього класу нема. Треба проводити реформи", - зазначив нардеп.

Чому немає реформ, треба питати в Комітеті з економічних реформ при президентові, заявив Баранов.

"Там народжуються ці ініціативи. Більше того, говорять, що в нас іде другий етап адмінреформи. Насправді ж не було першого і не йде другий. А держава ще й тупо не фінансує делеговані самоврядуванню повноваження — зарплату працівникам освіти, культури, медицини, соцзахисту. І не тільки тому, що грошей немає. А й тому, що усі покоління людей, які сиділи в Раді, наприймали купу законів, які тепер ні в кого немає мужності скасувати. У нас кожен третій — пільговик. У жодній країні такого нема. Що таке "діти війни"? Це Олександр Мороз їх придумав. А де взяти 13 мільярдів для них? Моя мама, їй 87 років, її ганяли в Німеччину, питає: "Какой вклад в победу внесли дети войны?". Давайте "онуків війни" придумаємо. Людей обманули і вони зараз обурюються, ходять по судах. Колись хтось мав би це почати скасовувати чи хоча б проводити інвентаризацію. Певно, будуть невдоволені. Хтось їздить безкоштовно в автобусі, а завтра не буде", - зауважив Баранов.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Що таке "діти війни"? Це Олександр Мороз їх придумав" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути