четвер, 10 липня 2008 11:12

Сценарій війни між Україною і Росією за Крим надрукувала литовська газета

Литовська газета "Geopolitika" надрукувала сценарій війни за Крим і Севастополь, який, нібито, готова вести Росія.

Видання стверджує, що аналіз цієї битви, його причини, хід і результат розробив, а так само змоделював відомий мозковий трест США "RANDCorporation".

Розвиток подій визначений таким чином: "Росія анексує Севастополь і окуповує острів Тузла, забезпечивши тим самим контроль Керченської протоки, по якій з Кубані на територію України вторгнуться російські війська.

З Новоросійська до Криму переправляють десант, його висадку на берег прикриває флот, що базується в Севастополі. Зайняти саме місто не буде не складно, оскільки там переважають проросійські настрої".

"Берег в місцях атаки російського десанта блокують українські війська - Керченська механізована бригада і Сімферопольська артилерійська бригада. До Криму з Дніпропетровська і Миколаєва перекидаються легко-штурмові бригади, з Кіровограда і Очакова - морські і сухопутні спецпідрозділи. На півострові формуються загони опору з числа кримських татар", - мовиться в тексті.

Газета передбачає, що результат конфлікту буде таким: "Україна терпить поразку і просить допомоги у Заходу. А на заході і сході України формуються добровольчі загони, що підтримують протилежні воюючі сторони, - і Україна опиняється на порозі громадянської війни".

"Об"єктивно кажучи, - пише "Geopolitika", - поразка України мабуть, так само як і звернення за допомогою - до Європи і Америки. Корпорація RAND, яка провела аналогічне моделювання, вважає, що Німеччина, не бажаючи вплутуватися у війну, виступить з пропозицією визнати факт перерозподілу України.

Цю позицію підтримають більшість країн ЄС і НАТО. За допомогу Україні, мабуть, виступлять США, Великобританія і Туреччина, до їх думки приєднаються Угорщина, Чехія, Польща і Балтійські країни. Що стосується конкретних дій Польщі, то вони можливі тільки у разі активної участі "німецької групи" - Польща не побажає бути єдиною базою у війні США з Росією. І в такій ситуації важливо, чи захочуть США наодинці захищати суверенітет України, посилаючи туди на загибель своїх солдатів - необхідність такого кроку буде вкрай важко пояснювати американцям.

До того ж, це означатиме серйозну військову конфронтацію з Росією. У відсутність активних дій США в конфлікт не почне вплутуватися Великобританія, а Туреччина може обмежитися військово-технічною підтримкою...", - передає РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Сценарій війни між Україною і Росією за Крим надрукувала литовська газета ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути