пʼятниця, 22 листопада 2013 16:09

СБУшники обшукали квартири кременчуцьких "свободівців"

СБУшники обшукали квартири кременчуцьких "свободівців"
Фото: lwr.com.ua

20 листопада обшукали будинок кременчуцького "свободівця" 25-річного Антона Кирпи. О 19-й годині приїхали четверо правоохоронців у цивільному із ордером.

"Пояснили, що мене підозрюють у тому, що намалював на стінах вулиць Кременчука Януковича з цяточкою. Сказали, що це замах на гідність президента. Що в їхньому списку на обшук дванадцять свободівців із Кременчука на Полтавщині, - розповідає Антон Кирпа. Він працює інженером на Кременчуцькому вагонобудівному заводі і одночасно є членом ВО "Свобода", живе в селі Кам'яні Потоки Кременчуцького району. - Доволі нормальні люди, показали посвідчення працівників СБУ. Сказали, що їх змушують це робити. Дуже ретельно обшукали мій двоповерховий будинок. Доволі акуратно полазили в ящиках, перелистали всі книжки і записники. Всі нички із грошима познаходили. Сказали, що вилучать комп'ютер. Я викликав свого адвоката. Забрали жорсткий диск, та він не працюючий, нічого там нема. Попередили, що буде ще допит, та чомусь не викликали".

Нагадаємо, що в ніч на 19 листопада на стінах будинків по вул. Бутиріна і Шевченка у Кременчуці невідомі намалювали графіті із зображенням людини, схожої на президента України Віктора Януковича з простреленою головою. За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження.

"Я своєї вини не визнаю, - продовжує Кирпа. - Коли з'явилися графіті, я був удома. У нас останній автобус до Кам'яних Потоків їде о 21-й годині, я ніяк не міг опинитися в Кременчуці. "Мене обшукали, бо я регулярно відвідую акції, які сприяють підвищенню українськості в суспільстві. "Свобода" — це партія, яка збирає мітинги не за гроші, а за ідею".

Також обшукали квартиру "свободівця" з Кременчука Юрія Жогана. В нього забрали ноутбук і агітаційні плакати.

"У той час, як суди виправдовують ґвалтівників, корупціонерів і фальсифікаторів виборів, міліція щоденно відкриває кримінальні справи проти націоналістів, тягаючи активістів на допити та проводячи необґрунтовані обшуки. Покарання за сніжки чи дописи у соціяльних мережах стали звичними в нашій державі. Насправді ж цими діями влада просто намагається залякати людей, боячись народного гніву", – зазначив голова Автозаводської районної організації ВО "Свобода" Олег Савченко.

"Підозра впала тільки на підставі того, що людина є активістом "Свободи" і займає активну громадянську позицію. Той, хто захищає права людей, бореться з режимом автоматично стає підозрюваним у подібних справах. Ми обов'язково будемо захищати цих людей. Варто зазначити, що пан Юрій досить активно виступає проти екологічно-небезпечного будівництва – Біланівського гірничо-збагачувального комбінату. Це могло стати однією з причин, що до нього прийшли з обшуком", – каже голова Полтавської обласної організації "Свободи" Роман Чабановський.

Зараз ви читаєте новину «СБУшники обшукали квартири кременчуцьких "свободівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути