субота, 16 січня 2010 11:55

СБУ застерігає банки від проплати фальсифікацій на виборах

СБУ застерігає банки від проплати фальсифікацій на виборах

СБУ звернулося до Асоціації українських банків, Київського банківського союзу тощо з проханням застерегти українські банки від сприяння злочинцям, які використовують незаконні фінансові оборудки, намагаючись позбавити громадян конституційного права вільно проголосувати на виборах.

Про це на брифінгу в Києві повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

"За кожним викритим фактом такого зухвалого намагання використати фінансову сферу для впливу на вільне волевиявлення громадян СБУ інформуватиме Національний банк України, і у випадку підтвердження причетності співробітників банківських установ до незаконних оборудок, вимагатиме позбавлення банків-порушників ліцензій на здійснення фінансової діяльності", - сказала М.Остапенко.

Як повідомлялось, у Черкаській області правоохоронці зафіксували численні спроби підкупу виборців. Співробітники міліції встановили осіб, які скуповували голоси місцевих виборців за півкілограма елітного насіння кукурудзи. Встановлено 20 фактів такого "продажу" голосів.

Також в одному з сіл Чорнобаївського району член виборчої комісії пропонував селянам гроші і горілчані напої за те, щоб вони проголосували за певного кандидата.

У львівської міліції є інформація про випадки підкупу виборців. За даними Струса, зловмисники за один голос пропонують від 100 до 300 грн.

Близько 1 мільйона фальшивих гривень планують направити з території сусідньої держави в Харківську область для підкупу виборців на президентських виборах. Про це повідомив начальник ГУ МВС України у Харківській області Анатолій Сліпченко.

Сайт prodaygolos.com, на якому публікувалися повідомлення користувачів інтернету з пропозиціями продати свій голос на виборах Президента - 2010, атакували хакери.

За матеріалами УНІАН, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «СБУ застерігає банки від проплати фальсифікацій на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути