Ексклюзиви
понеділок, 11 січня 2010 16:07

СБУ зафіксувала спроби підкупу членів виборчих комісій

СБУ зафіксувала спроби підкупу членів виборчих комісій
Служба безпеки України зафіксувала непоодинокі спроби підкупу членів окружних та дільничних виборчих комісій. Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко. "Найбільше нас турбують спроби підкупу членів ОВК та ДВК", - сказав він.

Він також оприлюднив інші порушення виборчого законодавства, що мають сьогодні місце. Зокрема, голова ДВК в м.Новоазовськ змушував членів комісії розповсюджувати агітацію за одного з кандидатів у Президенти України. Крім того, зафіксовано спроби включення так званих двійників до списків виборців.

Він також заявив, що від сьогодні на сайті СБУ будуть оприлюднюватись факти порушень та недоліків під час виборчої кампанії, зокрема, будуть вказуватись прізвища посадових осіб, які сприяли, або допустили такі порушення.

Наливайченко повідомив, що СБУ відомо про підготовку незаконної виборчої технології під назвою "Ріка". Вона полягає в тому, що виборцям дають фальсифіковані бюлетені для голосування, натомість чистий бюлетень виносять за межі дільниці з метою подальшого голосування за того, чи іншого кандидата. "В нас достатньо сил, щоб зупинити цю брудну технологію", - сказав він, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «СБУ зафіксувала спроби підкупу членів виборчих комісій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути