субота, 28 жовтня 2017 06:10

СБУ підозрює заступника мера Вишгорода у продажу наркотиків

СБУ підозрює заступника мера Вишгорода у продажу наркотиків
СБУ підозрює чиновника у збуті наркотиків. Фото: РБК

Співробітники Служби безпеки затримали заступника мера Вишгорода у Київській області за підозрою в незаконному зберіганні та розповсюдженні наркотиків. Чиновник також підозрюється в розкраданні бюджетних коштів.

Чиновник підозрюється в тому, що нібито разом зі службовцями міськради причетний до незаконного заволодіння бюджетними коштами, які повинні були бути витрачені на ремонт в житлових будинках районного центру, інформує Ліга.

"Правоохоронці задокументували, що до актів прийому виконаних робіт в 2016-2017 роках чиновники вносили завищені дані про обсяги та вартість проведених ремонтів. Частина виділених з бюджету коштів перераховувалася на рахунки фіктивних підприємств та привласнювалась зловмисниками", - йдеться в повідомленні.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Співробітники СБУ спільно з прокуратурою та Нацполіцією провели обшуки за місцем проживання і в офісах фігурантів справи, в ході яких вилучили фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації. Зараз експерти встановлюють розмір збитку, завданого міському бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці затримали антиукраїнського агітатора

У приватній столичній і орендованій у Вишгороді заступником мера квартирах оперативники спецслужби вилучили кокаїн, амфетамін і марихуану; раніше були задокументовані спроби реалізації чиновником наркотиків, стверджують в СБУ.

Чиновнику оголосили про підозру за ч. 1 ст. 307 (незаконне зберігання наркотиків) і ч. 2 ст. 309 (незаконний збут, вчинений повторно) КК України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ підозрює заступника мера Вишгорода у продажу наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути