понеділок, 07 грудня 2020 13:24

СБУ блокувала роботу сall-центрів з підтримки російського бізнесу, що фінансував Л/ДНР
4

Служба безпеки України блокувала роботу мережі нелегальних call-центрів, які обслуговували російський бізнес, що фінансував Л/ДНР.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Кіберфахівці СБУ блокували в Одесі діяльність мережі нелегальних call-центрів, які обслуговували російський бізнес, що фінансував терористичні організації Л/ДНР, зауважують у пресслужбі.

"Оперативники спецслужби встановили, що схему організувала група місцевих мешканців, серед яких були комерсанти та ІТ-фахівці. 5 call-центрів забезпечували роботу служби клієнтської підтримки російських компаній, які, за даними слідства, причетні до фінансування окупаційних адміністрацій в ОРДЛО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво військової частини піймали на мільйонних махінаціях

Зазначається, що під час обшуків у call-центрах правоохоронці вилучили докази співпраці нелегальної структури з країною-агресором.

Слідчі СБУ в Одеській області розпочали кримінальне провадження відносно всіх організаторів схеми. Правоохоронці також перевіряють їх можливу причетність до сприяння діяльності спецслужб Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях.

Російському рок-музиканту, актору та радіоведучому Петру Мамонову заборонили в'їзд в Україну. В аеропорту "Бориспіль" під час оформлення пасажирів авіарейсу з Туреччини прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" зупинили 2 громадян РФ, які порушили порядок в'їзду-виїзду до АР Крим.

Торік Служба безпеки України заборонила в'їзд 675 росіянами до країни. У СБУ не уточнили, хто з цих росіян є актором чи співаком, а також якою професійною діяльністю займається, оскільки відомство не має єдиної бази про такий розподіл. 2018-го СБУ заборонила в'їзд в Україну 157 росіянам.

Зараз ви читаєте новину «СБУ блокувала роботу сall-центрів з підтримки російського бізнесу, що фінансував Л/ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути