неділя, 20 липня 2014 03:05

Збитий літак є результатом агресії Путіна щодо України – Гельсінська комісія

Збитий літак є результатом агресії Путіна щодо України – Гельсінська комісія
Бен Кардін. Фото: АР

Авіакатастрофа у Донецькій області, в результаті якої загинуло 298 людей малазійського Боїнга-777, є наслідком російської агресії в Україні, яка ще почалась захопленням Криму, це "наслідок путінської дестабілізації України".

Про це заявив голова Гельсінської комісії сенатор Бен Кардін, повідомляє Голос Америки.

За його словами, Гельсінська комісія вимагає безперешкодного доступу до місця аварії малазійського "Боїнга-777" для проведення незалежного міжнародного розслідування.

Відкритий лист із відповідним зверненням оприлюднений на сайті організації, яка ще має назву Комісія з безпеки та співпраці в Європі.

"Збиття літака "Малазійських авіаліній" є невимовною трагедією. Цього не повинно було трапитися, і винні мають бути притягнені до відповідальності, - зазначив Кардін.

"Я закликаю міжнародні зусилля щодо розслідування причин та винуватців трагедії. Особливо, я вітаю зусилля і мужність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка прибула на місце аварії. І велике розчарування було почути, що вони були змушені відійти назад через якихось 75 хвилин через агресію з боку підтримуваних Москвою сепаратистів", - додав сенатор.

У свою чергу співголова комісії, конгресмен-республіканець Крис Сміт закликав президента "енергійно працювати, щоб отримати повний доступ до ідентифікації загиблих, рятувальних робіт та міжнародного розслідування".

"Уся територія має розглядатися як місце вчинення злочину –так як літак був збитий ракетою "земля-повітря", запущеною з території, контрольованої сепаратистами. Це веде за собою схему дій, де бойовики-сепаратисти збивали українські військові літаки і вертольоти, за що вони взяли на себе відповідальність", - зазначив Сміт.

Гельсінська комісія висловила також стурбованість, що сепаратисти можуть приховати чимало деталей рослідування, так як вони контролюють територію, де трапилась катастрофа.

Зараз ви читаєте новину «Збитий літак є результатом агресії Путіна щодо України – Гельсінська комісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути