пʼятниця, 11 травня 2018 12:45

Савченко давали зброю полковники РФ - генпрокурор

Савченко давали зброю полковники РФ - генпрокурор
Надії Савченко давали зброю полковники РФ, каже генпрокурор Юрій Луценко. Фото: 112.ua

Українські правоохоронці встановили імена та посади російських полковників, які давали зброю депутату Надії Савченко для вчинення теракту в центрі Києва.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в Острозькій академії у п'ятницю, пише "Українська правда"

"Після Революції гідності ми всі живемо в умовах трьох воєн. Перша очевидна – це війна з російськими окупантами і проросійськими сепаратистами на Донбасі", – заявив він.

Луценко уточнив: "Нам протистоять не тільки 40 тисяч озброєних сепаратистів-терористів, не тільки тисячі офіцерів російської армії, які керують ними – я це стверджую офіційно".

"Хоча б на прикладі запланованого Надією Савченко терористичного акту ми довели, що конкретні полковники Російської Федерації видавали їй зброю для терористичного акту в центрі української столиці", – заявив генпрокурор

"Ми знаємо цих полковників за прізвищами, за їхніми іменами-прикриттями, за їхніми посадовими званнями тощо", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко захищатиме у суді адвокат сепаратистів Нелі Штепи і "Топаза"

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії. Їй загрожує покарання аж до довічного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Савченко давали зброю полковники РФ - генпрокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути