четвер, 29 березня 2018 08:10

Савченко дала Порошенку місце для передвиборчих маневрів - експерт

Савченко дала Порошенку місце для передвиборчих маневрів - експерт
Якщо справу Надії Савченко не завершать до початку виборчої кампанії, вона відтягне голоси у Юлії Тимошенко. Фото: gordonua.com

Увагу громадян від соціальних проблем переключили на справу підозрюваної у підготовці теракту Надії Савченко. Це має допомогти нинішньому президенту Петру Порошенку на майбутніх виборах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Полювання на відьом чекати не варто. Це точково. Для перемоги на виборах треба було змінити запити. Замість запитів про доходи, тарифи, переключити людей на питання внутрішньої безпеки. Тут набагато більше маневрів у нинішньої влади та президента як верховного головнокомандувача і керівника силових структур, ніж в інших політичних сил. Це дає змогу переорієнтувати увагу виборця з актуальних і небезпечних для влади соціально-економічних проблем на виграшну стратегію боротьби з внутрішніми ворогами, змовниками, агентами, п'ятою колоною", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ вивчає зв'язки Савченко з Медведчуком

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

За словами прокурорів, слідчі дії щодо Савченко не проводилися. Вона потрапила під контроль СБУ під час фіксування дій Володимира Рубана.

Зараз ви читаєте новину «Савченко дала Порошенку місце для передвиборчих маневрів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути