Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2011 13:16

Саркозі почав виводити війська з Афганістану

Саркозі почав виводити війська з Афганістану

Президент Франції Ніколя Саркозі 23 червня оголосив про початок виведення французьких військ з Афганістану.

Коли саме перші французькі з'єднання покинуть Афганістан, не повідомляється, однак, за словами Саркозі, висновок буде проводитися поетапно, а графік буде узгоджений з американським командуванням. Напередодні президент США Барак Обама оголосив про те, що в липні 2011 року в Америку повернуться 5 тисяч військовослужбовців.

Як повідомляє France24, перед тим, як заявити про початок виведення військ, Ніколя Саркозі проконсультувався з Обамою по телефону. У заяві Єлісейського палацу підкреслюється, що Франція поділяє погляди американського командування на ситуацію в Афганістані і має намір в повному обсязі виконувати свої союзницькі зобов'язання.

Рішення про початок виведення військ пов'язане з "успіхами коаліції в Афганістані" і, зокрема, з успішною операцією спецназу США з ліквідації Осами бін Ладена.

За інформацією АР, в даний час французький контингент в Афганістані нараховує 4 тисячі військовослужбовців. З початку кампанії в 2001 році в країні загинули 62 французьких військових.

Заява Барака Обами про початок виведення військ з Афганістану збіглося з початком передвиборчої кампанії в США. У Франції президентські вибори також відбудуться в 2012 році. Офіційно Ніколя Саркозі поки не оголошував про намір балотуватися.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі почав виводити війська з Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути