Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2020 13:27

САП перевірить, чи торгували посадами в команді Зеленського

САП перевірить, чи торгували посадами в команді Зеленського
Офіс президента перевірять на корупцію.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження після звернення народного депутата від "Слуги народу" Гео Лероса щодо можливої причетності керівництва Офіса президента до корупції.

Про це САП повідомила в понеділок.

Раніше "слуга" опублікував відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата керівника ОП Андрія ЄрмакаДенис – домовляється про працевлаштування осіб на посади в органах влади.

Кримінальне провадження зареєстрував заступник генерального прокурора, керівник САП Назар Холодницький.

"За фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади", - повідомляють у відомстві.

"Надійшло звернення щодо вчинення корупційних злочинів під час призначення конкретних осіб на посади голови обласної державної адміністрації та директора державного підприємства.

Крім того, у своєму зверненні народний депутат просить перевірити причетність керівництва Офіса президента України до вчинення вказаного злочину", - також заявили у САП.

У понеділок відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого статтею "Зловживання впливом".

Досудове розслідування доручене детективам Національного антикорупційного бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Корупція недопустима" - Разумков прокоментував скандал із Єрмаком

29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата керівника Офіса президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – веде переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.

Андрій Єрмак сказав, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис, але звинувачення в корупції відкинув. У зв'язку з поширенням відео керівник ОП має намір звернутися із заявою до Служби безпеки України та Держбюро розслідувань.

Гео Лерос подав до НАБУ звернення з "плівками".

Зараз ви читаєте новину «САП перевірить, чи торгували посадами в команді Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути