понеділок, 12 листопада 2012 22:50

Шанувальники Тимошенко прийшли до ЦВК послухати Яценюка і Тягнибока
22

Фото: Фото: Андрій Шматов

Сьогодні о 17.30 у Києві, на площі Лесі Українки, біля будівлі ЦВК, розпочався мітинг Об'єднаної опозиці .

На акцію прийшли кілька сотень людей. В руках вони тримали прапори Об'єднаної опозиції "Батьківщина", "УДАРу" та ВО "Свобода", портрети Юлії Тимошенко. Деякі люди приїхали з різних регіонів України - Волині, Чернівців тощо. Вони тримали таблички з назвами своїх населених пунктів.

На сцені виступили лідери опозиції — Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок, В'ячеслав Кириленко та інші.

"Вчора ЦВК скоїла злочин, на який шли члени виборчої дільниці, які фальшували і підтасовували вибори. Але сьогодні опозиція говорить, що ми не визнаємо парламент, доки всі, хто переміг на цих виборах, не зайдуть до Верховної Ради, поки не будуть визнані всі мандати, які їй довірив український народ. Не буде існувати Верховна Рада з фальшивими мандатами", - наголосив Турчинов.

Яценюк повідомив, що Об'єднана опозиція, "Свобода" та "УДАР" вимагають відставки Януковича, Кабінету міністрів та Генпрокурора Віктора Пшонки.

"Ми проведемо люстрацію суддів. Наше завдання притягнути до відповідальності не лише суддів, але й тих зухвалих членів виборчих комісій, які вважають, що ваш голос нічого не вартує у порівнянні з їх доларовими купюрами. Треба звільнити суддів, прокурорів, членів виборчих комісій, голів облдержадміністрацій, усіх чиновників, які сприяли фальсифікації виборів. Але треба бути чесними: першим має понести відповідальність той, хто сидить у президентському кабінеті. І звати його Віктор Янукович. Другою нашою вимою є відставка Азарова та компанії - відставка продажного Кабінету міністрів. І третя вимога - відставка Генпрокурора України, який допомагає злодіям. Це і є прізвище банди", - наголосив він.

Також Яценюк закликав екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко припинити голодування.

"Юля, більше не голодуй! Тільки вони і хочуть, щоб ти голодувала. Ти нам потрібна сильна, жива і здорова. Перед нами ще великі звершення. Ми разом з тобою зробимо ці звершення", - сказав Яценюк.

Мітинг закінчився близько 20.00.

Зараз ви читаєте новину «Шанувальники Тимошенко прийшли до ЦВК послухати Яценюка і Тягнибока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути