Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 14:29

"Шансів, що суд визнає голосування за "мови" недійсним, дуже мало" - Яворівський

"Шансів, що суд визнає голосування за "мови" недійсним, дуже мало" - Яворівський
Володимир Яворівський не вірить у скасування "мовного" голосування. Фото: gazeta.ua

"Бютівці" подають скаргу до Вищого адміністративного суду про те, що парламентське голосування за "мовний" законопроект є недійсним. Проте в опозиції не мають марних сподівань на те, що суд виявиться чесним і визнає цей факт.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив "бютівець" Володимир Яворівський.

"Це голосування було абсолютно недійсним. Я зачитав імена 108 народних депутатів, які були відсутні у залі, але їх карточки проголосували. В останній момент з'явилась Горіна. Ну відніміть 107 народних депутатів від 234 (саме стільки депутатських карток проголосували "за" -  ред.). Тут будь-який суддя, навіть який вперше веде справу і вперше вдягнув мантію, сказав би, що ніяких голосів не було і голосування не відбулось", - зазначив нардеп.

Однак, політик сумнівається, що в Україні знайдеться суд, який зможе відмінити це голосування.

"Як голова комітету я проводжу 20 червня великі слухання, із цього приводу. Обіцяє прийти голова Конституційної асамблеї і перший президент Леонід Кравчук, Марина Ставнійчук, обіцяв бути Іван Дзюба, від національних меншин буде виступати Мустафа Джемільов. Буде трансляція по телебаченню, але ж це не означає, що парламентські слухання цього питання зупиняться. Політикани вже показали, що вони нічого не здатні робити. Найлегше зігнати 226 депутатів а потів кукурікати на всю планету, що ми хоча б одну свою обіцянку виконали", - каже Яворівський.

За словами народного депутата, цей законопроект нічим не відрізняється від попереднього, який мав зробити російську мову другою державною

"Абсолютно всі погані висновки і ОБСЄ і Венеціанської комісії, які кажуть, що цей закон абсолютно нічим не відрізняється від попереднього, який зробив би російську мову другою державною. Тут все приховане захистом національних меншин, але в такому випадку вона повинна набрати 10% в області. Ми все обраховували — і жодна з меншин не може на це розраховувати. Окрім того Конституція говорить про те, що українська мова є єдиною державною на всій териториї України. І ніякий Колесніченко і Ківалов не мають права порушувати її", - додав він.

Яворівський також каже, що влада трохи схаменулася в цьому питання, тому опозиція буде чекати і триматися, щоб це питання не було прийняте до парламентських канікул.

Зараз ви читаєте новину «"Шансів, що суд визнає голосування за "мови" недійсним, дуже мало" - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути