середа, 26 листопада 2014 15:43

Санкції проти Росії діятимуть поки вона не поверне Крим - Нуланд

Санкції проти Росії діятимуть поки вона не поверне Крим - Нуланд
Фото: http://ru.krymr.com

Помічниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд шкодує, що США і Євросоюз були змушені ввести відносно Росії санкції, але стверджує, що це ціна, яку Росія повинна заплатити за "порушення українського суверенітету". Вона запевняє, що санкції проти Росії будуть діяти, поки Крим не повернуть під контроль української влади.

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню Медуза.

"Ми говорили, що готові скасувати санкції, прийняті у вересні. Зрозуміло, були також санкції, прийняті раніше, у відповідь на Крим. Це були менш серйозні санкції, і вони будуть зберігатися до тих пір, поки ми не зможемо відновити український суверенітет в Криму. Але найболючіші санкції щодо нафтового сектора, оборонного сектора, фінансового сектора були введені у вересні. Їх ми готові скасувати, якщо буде дотримуватися Мінська угода", - сказала Нуланд.

Нагадаємо, що наприкінці лютого, початку березня 2014 російські війська окупували Кримський півострів.

16 березня, за результатами так званого референдуму, який відбувся на території Криму і Севастополя, Росія включила півострів до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Після цього США і Євросоюз ввели низку економічних санкцій щодо Росії, які надалі посилили через втручання Москви в конфлікт на Донбасі. Російські власті заперечують свою підтримку сепаратистів на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Росії діятимуть поки вона не поверне Крим - Нуланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути