четвер, 26 квітня 2018 18:19

Санкції залишаються: суд ЄС відмовив Азарову

Санкції залишаються: суд ЄС відмовив Азарову
Суд Європейського Союзу залишив санкції проти екс-прем'єра Миколи Азарова в дії. Фото: РБК-Україна

Суд Європейського Союзу відмовився скасовувати санкції проти колишнього прем'єр-міністра часів президентства Віктора Януковича Миколи Азарова. Про це повідомляє "Європейська правда".

Азаров оскаржував санкції, запроваджені проти нього Радою Європейського Союзу 2016 року. Захист екс-прем'єра стверджував, що при запровадженні санкцій були порушені фундаментальні права на власність і ведення бізнесу і на незалежне розслідування, а також, що екс-прем'єр потрапив до списку на підставі помилкового судження.

Суд відмовився виключати Азарова із санкційного списку ЄС. Екс-прем'єр має відшкодувати власні юридичні витрати та витрати Ради ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв повернутись в Україну

5 березня 2014 року Європейський союз запровадив санкції у вигляді замороження активів стосовно 18 колишніх вищих чиновників України. До санкційного списку разом з Віктором Януковичем входять екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-голова АП Андрій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.

Зараз ви читаєте новину «Санкції залишаються: суд ЄС відмовив Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути