неділя, 25 лютого 2018 11:25

Санкції із чиновників режиму Януковича можуть зняти

Санкції із чиновників режиму Януковича можуть зняти
Зняття санкцій з чиновників часів екс-президента Віктора Януковича може викликати труднощі у виявленні нових активів і створити іміджеві втрати для України. Фото - Укрінформ

Зняття санкцій з чиновників часів екс-президента Віктора Януковича може викликати труднощі у виявленні нових активів і створити іміджеві втрати для України.

Україна яка свого часу подала перелік осіб для введення обмежувальних заходів, а зараз не може підтвердити його обгрунтованість. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає "Інтерфакс — Україна".

"Сьогодні ми можемо говорити про наявність в списку санкцій так званої "групи ризику". Вона існує, і ми дуже добре знаємо про це і ставимо певні питання перед керівниками органів слідства, які вже чотири роки розслідують зазначені кримінальні провадження", - сказав заступник генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд закрив справу проти "фінансиста" Януковича

Заступник генпрокурора додав, що ГПУ розраховує на прийняття в першій декаді березня рішення Ради ЄС про продовження санкцій за списком. Природа санкцій полягає в їх допоміжній ролі, і вони не можуть тривати в часі нескінченно. Одночасно з цим, заступник генпрокурора відмовився називати прізвища колишніх високопоставлених чиновників України, які можуть зникнути зі списку санкцій, пославшись на те, що консультації проходять в закритому режимі.

"На сьогодні ми близькі до тієї точки, коли необхідність для українського слідства в збереженні режиму санкції фактично відпаде, і тимчасові ліміти, які є в розпорядженні європейських партнерів, будуть вичерпані", - наголосив Єнін.

Саме тому, за його словами, генпрокурор наполягає на необхідності завершення найбільш резонансних кримінальних проваджень до кінця цього року.

Колишній міністр юстиції України Олена Лукаш та бізнесмен Сергій Клюєв, схоже, будуть видалені зі списку санкцій ЄС за незаконне привласнення державних коштів. Янукович та ще 12 осіб, ймовірно, залишаться в списку ще на рік.

Зараз ви читаєте новину «Санкції із чиновників режиму Януковича можуть зняти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути