пʼятниця, 06 червня 2014 15:43

Самопроголошена влада Криму - громаді: "Закінчилася майданівська вольниця"

Самопроголошена влада Криму - громаді: "Закінчилася майданівська вольниця"
112.ua

Питання про правила створення Громадської палати в Криму - "це ідіотські питання ідіотських людей, які звикли жити в Україні".

Так прокоментував "перший віце-спікер" "Держради Республіки Крим" Григорій Іоффе претензії громадських працівників з приводу кулуарності формування складу "Громадської палати Криму.

Держрада свою квоту - половину складу "палати" - оприлюднила за фактом, другу визначить Радмін.

І, як заявив перший віце-спікер Григорій Іоффе, в обговоренні кандидатур тепер немає необхідності: "закінчилася вольниця".

Громадська палата - явище для Криму нове. У числі її завдань і повноважень створення умов для боротьби з корупцією, експертиза законів і рішень, контроль регіональної влади.

Але після прийняття депутатами парламенту закону "Про Громадську палату РК" по суті регіональна влада сама собі призначає контролерів - по 20 осіб призначаються з боку Держради і уряду РК. У більшості російських суб'єктів формування ОП проходить більш демократично. Наприклад, у Москві 20 членів призначаються мером, 24 члена - представляють адмінокруги, і вже вони 44 голосами затверджують ще 20 представників.

На прохання прокоментувати претензії громадських працівників з приводу кулуарності формування складу ОП Криму, який курує її "перший віце-спікер" Григорій Іоффе, він вибухнув гнівною тирадою: "Це ідіотські питання ідіотських людей,  які звикли жити в Україні. Вони вирішили, що з усіма громадськими діячами і майданівцями хтось повинен радитися. Треба відкрити закон: ні з ким Держрада не повинен радитися! За рекомендацією некомерційних організацій, зареєстрованих за законами Росії, парламент сформував і затвердив список з 20 осіб. Божевільні хочуть влаштувати з Громадської палати те, що і з Громадською радою: бити один одному морди і писати скарги. А у нас Росія - і тут лад ... Нехай зрозуміють раз і назавжди: закінчилася майданівська вольниця".

Зараз ви читаєте новину «Самопроголошена влада Криму - громаді: "Закінчилася майданівська вольниця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути