четвер, 21 листопада 2013 12:35

Саміт у Вільнюсі можуть відкласти до весни - політтехнолог

Саміт у Вільнюсі можуть відкласти до весни - політтехнолог
Тарас Березовець. Фото: www.gart.org.ua

Законопроекти щодо лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко не були ухвалені парламентом, оскільки Віктор Янукович не збирається її звільняти і готовий жертвувати всім.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець.

"Янукович не бажає звільняти Тимошенко. Янукович готовий жертвувати всім. Він не хоче йти на будь-які поступки. Сьогодні президент тримає курс між ЄС і Росією, скоріше за все вирішить нікуди не приєднуватися", - зауважив він.

Експерт вважає, що шанси на підписання асоціації з ЄС мінімальні і назвав це дипломатичним фіаско України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компартія заявила, що Україна дає хабарі місії Кокса-Кваснєвського

"Янукович розуміє фатальність — саміт завершиться провалом. Жодного політичного рішення щодо України не буде ухвалено. За моєю інформацією, цей саміт можуть перенести — приблизно на березень місяць. Це станеться, якщо європейські лідери переконаються, що це буде чергова порожня балаканина. Без України саміт Східного Партнерства втрачає будь-який сенс. Тому що першим постулатом Східного Партнерства є угода про асоціацію і зона вільної торгівлі з Україною, а вже потім, коли це реалізується, вони пропонували перейти до обговорення питань з Молдовою та Грузією. Без України ці подальші кроки не мають жодного значення", - розповів Березовець.

Він зазначив, що не підписання асоціації — це проблема не лише України, а й Євросоюзу, оскільки європейці витратили на нас багато часу та матеріальних зусиль напереговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Єврокомісії подзвонив Януковичу

"Європейський Союз може закрити очі на українські шарахання, якщо їм потрібна Україна, як важіль протидії Росії. Бо вони розуміють, що Росія надзвичайно хижа країна, яка проковтне Україну. Але ці шанси дуже примарні", - додав він. Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада провалила всі проекти щодо лікування Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Саміт у Вільнюсі можуть відкласти до весни - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути