неділя, 14 лютого 2021 05:27

Саміт G7 щодо коронавірусу: назвали дату проведення

Саміт G7 щодо коронавірусу: назвали дату проведення
Зустріч лідерів держав Групи семи відбудеться в рамках британського головування в "сімці" і стане першою з квітня 2020 року. Фото з відкритих джерел

Зустріч лідерів держав G7 пройде 19 лютого в режимі відеоконференції. Її основними темами стане боротьба з пандемією і справедливий розподіл вакцин в світі.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на комюніке, поширене в суботу канцелярією британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

Зустріч лідерів держав Групи семи відбудеться в рамках британського головування в "сімці" і стане першою з квітня 2020 року.

Як говориться в повідомленні, Джонсон "скористається зустріччю, першим великим багатостороннім заходом президента США Байдена, щоб закликати лідерів до спільної роботи над об'єднаним глобальним підходом до пандемій". На думку Джонсона, так можна буде покласти кінець "націоналістичній і роз'єднувальний політиці, затьмареній діями у відповідь на коронавірус".

"Останні 12 місяців пандемії показали, що жодна держава не може бути в безпеці, поки всі країни не будуть захищені від пандемії", - впевнені у Великій Британії.

Королева Єлизавета II прийме нового президента США Джо Байдена і інших світових лідерів в Букінгемському палаці перед самітом "великої сімки" в червні.

Зараз ви читаєте новину «Саміт G7 щодо коронавірусу: назвали дату проведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути