понеділок, 20 серпня 2012 21:15

Найбрудніша технологія на виборах - це "двійники" - політолог

Найбрудніша технологія на виборах - це "двійники" - політолог
Володимир Фесенко вважає найефективнішою технологіє цієї кампанії - підкуп виборців. Фото: news.liga.net

Найбільш поширеною та найбільш ефективною передвиборчої технологією на парламентських виборах 2012 року буде підкуп виборців.

Таку думку висловив політолог, керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Зараз стало стереотипом, що треба сконцентруватися саме на роботі з виборцями: як його стимулювати, що йому дати, щоб він проголосував, організовувати якісь святкові заходи. А от комунікація з виборцями, пошук способів переконати виборця прийти і проголосувати за конкретного кандидата, то з цим будуть проблеми і це буде не так просто зробити, особливо в округах з великою кількістю кандидатів, де панують настрої розчарування і критичного ставлення до всього. Це зокрема по Києву. І подолати це буде не просто", - розповів експерт.

Також, за словами політолога, будуть застосовуватися і технологічні та інформаційні війни проти того чи іншого кандидата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економ-кампанія на виборах обійдеться в 1 млн доларів - "Опора"

"Війни — це, перш за все, використання чорних брудних технологій, результат яких - будь-якою ціною фактично знищення кандидата, починаючи з його дискредитації, а основна мета — вибити його з перегонів, прямо, або опосередковано",- наголосив.

Так, зокрема, вже активно застосовується технологія "двійників", коли на окрузі з'являється людина з таким же прізвищем, імям та по-батькові, який і у певного досить відомого кандидата.

"Іронія в тому, що спочатку це було використано проти кандидатів від Партії регіонів в Луганській області. Перші повідомлення з'явилися саме по цьому округу. А потім пішли вже і інші, - розповів Фесенко. - Мені здається, що ця технології, крім її аморальності і нечесності, бо це одна із найбільш брудних технологій, дуже небезпечна. Я радив би законодавцям ухвалити певні законодавчі зміни щодо можливості швидкої та легкої зміни прізвища, ім'я та по-батькові".

Зараз ви читаєте новину «Найбрудніша технологія на виборах - це "двійники" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути