Ексклюзиви
неділя, 25 жовтня 2020 17:56

Садовий ходив голосувати двічі: як відбуваються вибори у Львові
26

Станом на 13.30 год. на виборчих дільницях Львова явка виборців становить в середньому 14%.
Фото: Валерій Шмаков
Станом на 13.30 год. на виборчих дільницях Львова явка виборців становить в середньому 14%.
Станом на 13.30 год. на виборчих дільницях Львова явка виборців становить в середньому 14%.
Станом на 13.30 год. на виборчих дільницях Львова явка виборців становить в середньому 14%.
Андрій Садовий з родиною йде голосувати

Міський голова Львова Андій Садовий з сім'єю чекав чергу до виборчої дільниці разом з усіма людьми. Однак, проголосувати не зміг, тому що пред'явив на дільниці закордонний паспорт замість паспорта громадянина України. Каже — не зміг знайти його вдома.

"Дівчата зробили мені зауваження, що можна голосувати тільки по українському паспорту. Хочу їм подякувати за пильність. Зараз повернусь додому буду шукати. П' ятеро малих, не знаю де ми його поділи", - сказав Садовий.

Згодом, прессекретар мера Христина Процак повідомила у коментарі Gazeta.ua, що паспорт знайшовся і Садовий знову пішов на дільницю голосувати.

Андрій Садовий взяв з собою на дільницю молодшого сина. Зазначив, що дитина не хотіла сама залишатись вдома попри карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування Зеленського проводять неповнолітні: фотофакти

Народний депутат від "Європейської Солідарності", кандидат в мери Львова Олег Синютка також прийшов голосувати з сім'єю — дружиною і двома дітьми. Однак, зайшов на дільницю лише з дружиною.

Обох рейтингових кандидатів на міського голову біля дільниці чекало близько 20 журналістів. Присутність такого натовпу на дільниці попри карантинні обмеження обурювала виборців.

Станом на 13.30 год. на виборчих дільницях Львова явка виборців становить в середньому 14%. Свій голос вже встигло віддати понад 80 786 виборців із 574 тис. зареєстрованих у місті. Усі виборчі дільниці у місті відкрились вчасно.

Через те, що чимало виборців довго вивчають інфомацію в бюлетенях на багатьох дільницях сформувались черги. Також не всюди виборці дотримуються карантинних норм.

Поблизу дільниць також стоять інтервюери, які проводять всеукраїнське опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським. Переважно студенти у білих жилетах. Самі до виборців не підходять, в опитуванні беруть участь лише бачаючі. При цьому деякі з інтервюерів не дозволяють аби їх фотографували, посилаючиись на 34-ту статтю Конституції України та 5, 6, 20 і 21 статті Закону про інформацію.

Нерідко у бюлетенях опитування Зеленського люди пишуть образливі фрази а на самих інтервюерів викликають поліцію, начебто за незаконну агітацію.

Також за словами Андрія Садового у селі Винники поблизу Львова виборці виявили в списках на дільниці невідомих осіб, які прописані у них вдома і ніколи там не жили. Закликав при виявленні таких фактів повідомляти поліцію.

Сьогодні в Україні відбуваються вибори до місцевих рад, сільських, селищних, міських голів. Виборчі дільниці працюють із 08.00 до 20.00 год.

Зараз ви читаєте новину «Садовий ходив голосувати двічі: як відбуваються вибори у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути