понеділок, 21 вересня 2020 10:10

Шабунін пояснив комунікаційну стратегію Зеленського по безвізу

Шабунін пояснив комунікаційну стратегію Зеленського по безвізу
Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін прокоментував скандал навколо руйнування антикорупційних органів

У скандалі навколо руйнування антикорупційних органів та загрози втратити безвізовий режим у Володимира Зеленського обрали комунікаційну стратегію "бути дурачками".

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Чому Зеленський і його команда ведуть себе, як м'якше сказати, неадекватно? Довгий час у нас була дискусія: вони реально не розуміють, що роблять, або навпаки – все розуміють і це свідомі рішення і дії? Я все більше схиляюся до другого, що обрана комунікаційна стратегія – бути дурачками. От дурачкам пробачають, дурачків не ненавидять. "Ну вони хароші, просто вони не понімають", - говорить Шабунін.

Віталій Шабунін наголошує: наратив, що він просто не розуміє – дуже зручний для Зеленського. "Або "це все злий Єрмак, який постійно обманює хорошого, але недосвідченого Зеленського".

Все Зеленський добре розуміє, в тому числі в історії з САП. І коли він вкидає оцю дурницю про те, що це Порошенко розказує… Порошенко послів G7 попросив із заявою вийти? Чи, може, Порошенко змусив виходити євродепутатів з заявами? Точно ні.

І Зеленський не може цього не розуміти. Тому мені здається дуже важливим завданням зараз – пояснити суспільству, що Зеленський все розуміє і він несе відповідальність за все", - переконаний голова правління ЦПК.

"Коли тобі задають конкретне запитання, а ти починаєш "це все Порошенко" – це дуже зручно з точки зору комунікації, але в це не можна довго вірити", - говорить Шабунін.

Він вважає, що голосування за членів конкурсної комісії САП свідчить про фактичне формування новоі коаліції у парламенті - олігархічно-проросійської.

"Це фактично нова проросійська коаліція, проросійсько-олігархічна коаліція. В олігархів, Коломойського, в першу чергу, і корупціонерів є тактична ціль – знищити антикорупційну інфраструктуру. Якщо у олігархів ціль – просто зруйнувати загрозу, то у проросійських агентів впливу ціллю є не просто знищити антикорупційну систему, а розірвати стосунки України з Заходом, що вигідно Росії. Ну бо неможливо Україні в такому її стані боротися з російською агресією. Ні фінансово, ні дипломатично, ні політично, ні військово", - застерігає Шабунін.

Зараз ви читаєте новину «Шабунін пояснив комунікаційну стратегію Зеленського по безвізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути