четвер, 21 березня 2013 19:20

Саботаж "регіоналів" зриває конституційне рішення по Києву - Парубій

Саботаж "регіоналів" зриває конституційне рішення по Києву - Парубій
Андрій Парубій. Фото: www.gazeta.lviv.ua

Сьогодні опозиція змушена була піти на прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, бо київське питання було б зірвано.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Парубій.

"Насправді, сьогодні парламент мав визнати дату виборів, мав проголосувати в першому та другому читанні, але фактично саботаж "регіоналів", небажання їх підтримати цю постанову, унеможливить той шлях, який насправді був би єдиний правильний, та єдиний конституційний", - висловив думку Парубій.

Окрім того, за його словами, опозиція змушена була сьогодні піти на поступки Партії регіонів, бо київське питання було б зірвано.

"Коли ми побачили, що вибори Києва фактично зірвані, то опозиція змушена була піти на те, аби проголосувати в першому читанні, адже в іншому випадку, вже сьогодні питання київських виборів було би закрито через саботаж Партії регіонів. Пішовши на цей крок, ми лишили надію, що спільно із киянами, громадськістю, ми зможемо чинити загальний тиск на Партію регіонів, аби 2 квітня таки були проголосовані вибори і мера, і Київради на 2 червня", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2012 році Верховна Рада обійшлась українцям у 768 мільйонів

"Очевидно, що "регіонали", планують не голосувати, зіславшись на рішення Конституційного Суду, який напише те рішення, яке їм продиктують в Адміністрації президента. Наш шлях полягає в тому, щоб зробити все, аби кияни змогли сказати своє слово і щоб під тиском змусити "регіоналів" призначити вибори в той термін, який передбачений Конституцією", - резюмував політик.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів. Постанову планується підготувати до другого читання за два тижні. До цього Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для прийняття в цілому проекту постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада призначила позачергові вибори мера Василькова й Алчевська

Як раніше повідомлялось, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Найактивнішу позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 р. виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «Саботаж "регіоналів" зриває конституційне рішення по Києву - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути