вівторок, 06 лютого 2018 14:07

Саакашвілі змусив Луценка ніч не спати

Саакашвілі змусив Луценка ніч не спати
Юрій Луценко визнав, що мав із Саакашвілі "хороші товариські стосунки". Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко ніч не спав після того, як дізнався про зв'язки екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі з олігархом Сергієм Курченком.

Про це глава ГПУ сказав в інтерв'ю ТСН.ua.

"Коли мені стало відомо, що його права рука веде переговори із правою рукою Курченка, я ніч не спав. Я прекрасно розумію, до чого йде. Вони вже тоді почали обговорювати дзвінки перших осіб між собою" - сказав глава ГПУ.

Луценко визнав, що мав із Саакашвілі "хороші товариські стосунки".

"Але у житті у кожної людини має бути принцип. У мене є "червоні лінії", за які я вважаю неможливо заходити нікому... У цьому випадку ця лінія – про неможливість використання мафіозних коштів. А частина з них є ще й кривавими коштами, бо Курченко зараз на Донбасі працює в повну силу. На мій погляд, для будь-якого притомного політика, навіть людини неполітичної, домовлятися з Курченком про співпрацю є просто табу...

Він сьогодні для мене є людиною, яка порушила і політичні, і юридичні табу. Політичні, бо, на мій погляд, для того, хто хоче добра Україні, контакти з членами мафіозного утворення Януковича є неможливими. Юридичні, бо це кваліфікується як сприяння членам злочинної організації. От і все", - констатував Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що ГПУ готує для Саакашвілі

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. від Курченка передавали трьома частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради. Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади.

6 лютого адвокат Саакашвілі повідомив, що закінчився термін дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту і обмеження на виїзд із Києва екс-главі Одеської ОДА.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі змусив Луценка ніч не спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути