вівторок, 06 лютого 2018 08:43

Домашній арешт Саакашвілі анулювався - адвокат

Домашній арешт Саакашвілі анулювався - адвокат
Відсьогодні Міхеіл Саакашвілі може виїжджати з Києва. Фото: ЕРА/UPG

У ніч на 6 лютого закінчився термін дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту і обмеження на виїзд із Києва екс-главі Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі.

Про це повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Спроба вручити і оголосити підозру Міхеілу Саакашвілі датується і обчислюється прокуратурою від 5 грудня. У цьому випадку рішення про запобіжний захід має рахуватися від 5 грудня, від моменту пред'явлення і оголошення підозри. Хоча якщо точніше, йому про підозру оголосили і відправили поштою документ 6 грудня. Термін закінчення запобіжного заходу, згідно з рішенням Апеляційного суду Києва, закінчується опівночі з 5 на 6 лютого і запобіжний захід автоматично анулюється", - сказав Чорнолуцький.

Він пояснив: щоб продовжити терміни дії запобіжного заходу Саакашвілі, ГПУ повинна звернутися в суд і аргументувати, чому пропустила строки подачі відповідного клопотання.

Адвокат наголосив, що після закінчення терміну дії запобіжного заходу Саакашвілі більше не обмежений нічим, крім зобов'язання як підозрюваного отримувати повістки і з'являтися за викликом на слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі програв суд за український паспорт

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. від Курченка передавали трьома частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради. Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади.

8 грудня позбавленого громадянства Саакашвілі затримали в Києві. 11 грудня Печерський суд Києва відмовив у клопотанні прокурорів узяти Саакашвілі під домашній арешт. Прокуратура оскаржила відмову.

26 січня Апеляційний суд Києва частково задовольнив клопотання прокурорів і призначив Саакашвілі домашній арешт з 22:00 до 7:00.

Зараз ви читаєте новину «Домашній арешт Саакашвілі анулювався - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути