Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 17:29

Саакашвілі видворили до Польщі

Саакашвілі видворили до Польщі
Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі, якого у понеділок затримали у столичному ресторані, вилетів літаком до Польщі. Фото: priluki.info

Колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі, якого у понеділок затримали у столичному ресторані, депортували до Польщі.

Про це у Facebook написав речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Міхеіла Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування", - заявив він.

Саакашвілі видворили із України із дотриманням усіх юридичних формальностей у відповідності до судових рішень, які визнали, що він перебував не території України незаконно.

Раніше сайт ТСН повідомляв, що політик відлетів чартерним рейсом близько 16:00 за київським часом.

Джерела також повідомляють, що це не депортація, а реадмісія - повернення нелегала до країни, звідки він нелегально прибув (він прибув саме з Польщі у вересні 2017 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Как не квартира за $6 тыс., так столичный ресторан. А в палатках, эта бл*дь, когда бывает?" - мережі про затримання Саакашвілі

Міхеіла Саакашвілі позбавили громадянства в кінці липня 2017-го, коли він був за межами України. Сам політик повернувся 10 вересня. В'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону дістався автобусом і незаконно перетнув його разом з 60 особами. Деякі з них застосовували силу до прикордонників.

Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині українського кордону і зобов'язав заплатити штраф.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі видворили до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути