Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 11:42

Саакашвілі проігнорував візит до прокуратури щодо екстрадиції

Саакашвілі проігнорував візит до прокуратури щодо екстрадиції
Адвокати не повідомили прокуратурі про причини неявки. Фото: ria.ru

Екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі не прийшов до прокуратури для надання пояснень у рамках екстрадиційної перевірки, яку проводить Міністерство юстиції.

Про це повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець.

"Причини, із яких він та його адвокати не повідомили про свою неявку, невідомі. Це не вперше органи прокуратури запрошують Саакашвілі для надання пояснень у межах екстрадиційної перевірки. Із кінця грудня вже було скасовано кілька дат на прохання його адвокатів через їхню зайнятість в інших судових процесах", - сказала Максимець.

За її словами, Саакашвілі не зобов'язаний приходити на відповідні допити. Разом із тим прокуратура буде запрошувати його ще.

"Це гарантія забезпечення всіх його прав. Людина, стосовно якої проводиться екстрадиційна перевірка, може надати органу прокуратури інформацію та докази, які можуть перешкоджати видачі його іноземній державі. Нам не відомо, із яких причин він не хоче скористатися цією можливістю. Разом із цим екстрадиційна перевірка надалі триватиме", - зазначила Максимець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі порівняв себе з Пилипом Орликом

26 липня 2017-го президент Петро Порошенко призупинив Міхеілу Саакашвілі українське громадянство. Грузія вимагає його екстрадиції.

30 листопада Державна міграційна служба України продовжила термін законного перебування в Україні екс-президента Грузії ще на 3 місяці.

У Грузії суд заочно засудив Саакашвілі до 3 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі проігнорував візит до прокуратури щодо екстрадиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути