Ексклюзиви
понеділок, 11 вересня 2017 19:48

Саакашвілі поміняв громадянство на піар - юрист

Саакашвілі поміняв громадянство на піар - юрист
Міхеіл Саакашвілі міг би за 2 тижні через суд вирішити питання про громадянство. Замість цього обрав піар, вважає юрист Олег Березюк. Фото: Reuters

Міхеіл Саакашвілі міг через суд поновити громадянство. Замість цього обрав піар. Про це Gazeta.ua сказав юрист Олег Березюк.

"Саакашвілі мав би звернутися до адміністративного суду і оскаржувати указ президента.

Враховуючи великий суспільний резонанс, знайшовся би і суддя і справу розглянули у належні строки. Протягом двох тижнів справу можна було би вирішити, вона не є складною. Перше — звернутися до суду, поставити питання про забезпечення позову, розглянути питання по-суті. Спочатку треба, щоб Саакашвілі звернувся до суду. Він міг би це зробити через уповноважену особу чи адвоката. І не влаштовувати "концерт" на переході.

Саакашвілі не подав до суду, бо не хотів щоб справа швидко завершилась на його користь. Причина у політиці і піарі — показати, що влада його гнобить. А суспільство любить гноблених. При цьому президент Петро Порошенко йому підіграв. Зараз на пустому місці Саакашвілі підіймають рейтинг і про нього всі говорять", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відреагував на прорив Саакашвілі

10 вересня прикордонники польської сторони ПП "Шегині" пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України. Однак у нейтральній зоні автобус Саакашвілі застряв: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що перехід "Шегині" замінований. Після цього Саакашвілі прорвався через український кордон.

26 липня президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Саакашвілі українського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі поміняв громадянство на піар - юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути