вівторок, 14 липня 2020 15:58

Саакашвілі почав "наїжджати" на Офіс президента

Саакашвілі почав "наїжджати" на Офіс президента
Саакашвілі займається реформами в Україні з травня 2020 року. Фото: @SaakashviliMikheil

Голова Виконавчого комітету реформ при Офісі президента Міхеіл Саакашвілі почав критикувати владу. Допис з'явився на сторінці політика у Facebook.

Він заявив, що "частина" Офісу президента при підготовці законопроєкту про спрощення роботи фізичних осіб-підприємців взагалі не врахувала думки виконкому реформ.

"Сьогодні через законопроєкт 2524 "Щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців" у парламенті голосуватимуть поправки до 1210. Річ у тім, що свого часу президент доручив нам теж підготувати ці поправки, які б мінімізували збитки і перекоси, які були у первісному законопроєкті 1210.

Ми підготували багато поправок, які спростили б податкову адміністрацію, полегшили життя платникам податків, а також допомогли пом'якшити економічний спад.

На жаль, паралельно були підготовлені поправки в іншій частині Офісу президента, які взагалі не відображають того, що готували ми. Тому я повинен констатувати, що ті поправки, які сьогодні можуть пройти в парламенті, не будуть відображати чітко висловлене бажання президента поліпшити цей закон і не будуть відповідати інтересам платників податків", - заявив Саакашвілі.

Також він додав: "Те, що запропоновано — це не воля президента, а чиста профанація та імітація якихось змін, не змінюючи по суті нічого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велике будівництво" Зеленського не допоможе "слугам" на виборах - політтехнолог

"В той час коли всі країни проводять стимулювання бізнес-середовища, в тому числі фіскальними методами, ми напевно єдина країна, яка підвищує податки в кризу і закручує гайки по всіх фронтах", - написав Саакашвілі.

7 травня президент Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Зеленський пропонував йому стати віцепрем'єром із питань реформ. Однак до винесення питання на розгляд Верховної Ради справа так і не дійшла.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі почав "наїжджати" на Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути