Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 11:08

Саакашвілі обізвав прокурорів і Порошенка "кенгуру"

Саакашвілі обізвав прокурорів і Порошенка "кенгуру"
Апеляційний суд розглядає скаргу ГПУ на обраний Міхеілу Саакашвілі запобіжний захід. Фото: ukrinform.ua

Колишній глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі назвав прокурорів у своїй справі "кенгуру", а президента Петра Порошенка - їхнім "головним".

Про це екс-президент Грузії заявив під час засідання Апеляційного суду Києва, де розглядають скаргу ГПУ на запобіжний захід політикові.

У своєму виступі Саакашвілі нагадав про поїздку Порошенка на Мальдіви, яка обійшлася щонайменше в $500 тис.

"Вони знаходять у мене вдома картку Bank of America - це банківський рахунок, який у мене був, коли я жив в Америці, який я закрив перед від'їздом в Україну. Вже два роки він не діє. Ці розумники забирають мою банківську картку. Печерський суд місяць слухає справу і заарештовує мій неіснуючий рахунок... Ось їхня прокуратура і правосуддя. Англійською є термін kangaroo рrosecutors. Ось перед вами два кенгуру сидять на чолі з їхнім головним кенгуру (має на увазі Петра Порошенка. - Gazeta.ua), - сказав Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада підіймає рейтинг Саакашвілі і виглядає по-ідіотськи - нардеп

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. від Курченка передавали трьома частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради.

Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади. 6 грудня його оголосили в розшук, за 2 дні затримали. Однак, 11 грудня Печерський райсуд столиці відпустив його з-під арешту.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі обізвав прокурорів і Порошенка "кенгуру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути