середа, 13 вересня 2017 19:48

Саакашвілі може використати третя сторона

Саакашвілі може використати третя сторона
Повернення Міхеіла Саакашвілі може використати третя сторона, вважає політолог Микола Давидюк. Фото: УНІАН

У конфлікті Порошенко-Саакашвілі може виграти третя сторона. Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Найголовніше, щоб в сценаріях розвитку подій імені Саакашвілі і Порошенка не переміг сценарій імені Тимошенко-Путіна. Колишня прем'єрка може отримати найбільші бонуси від активності екс-президента Грузії.

У Саакашвілі і Порошенка різні бачення на ситуацію, але в обох воно проукраїнське. В обох спільний ворог — Путін. Тому треба понизити градус політичної драми. Бо перевагу можуть отримати не головні учасники конфлікту. Тимошенко може зробити із Саакашвілі політичну жертву, а потім сама ж за нього боротиметься. Він не може балотуватися у президенти, а вона може. Розхитуватиме ситуацію в країні за рахунок його прізвища.

Стиль Саакашвілі зрозумілий і відомий - проведе політичний марш на Київ. Буде об'єднання, або мінімум координація з іншими політичними партіями.

Від історії із проникненням Саакашвілі в Україні не виграв ні він, ні президент. Натомість держава втрачає політичні прибутки. Замість новин із країни про реформи судів, прихід інвестицій, чуємо - "прорвали кордон", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко проти Саакашвілі. Чому президент програє

10 вересня прикордонники польської сторони ПП "Шегині" пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України. Однак у нейтральній зоні автобус Саакашвілі застряв: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що перехід "Шегині" замінований. Після цього Саакашвілі прорвався через український кордон.

Зранку 12 вересня прикордонники та поліцейські прийшли з обшуком до львівського готелю "Леополіс", де зупинився Саакашвілі. Він підписав спочатку заперечення його адвокатів до протоколу про незаконний перетин кордону, а потім підписав у цілому протокол.

Зранку 13 вересня ЗМІ повідомили, що Саакашвілі залишив готель і зник.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі може використати третя сторона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути