Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 23:16

Саакашвілі: "Мене впустить будь-яка європейська країна"

Саакашвілі: "Мене впустить будь-яка європейська країна"
Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі буде "відстоювати свої права в Україні". Фото: politeka.net

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі заявив, що у нього є пропозиції про надання громадянства від декількох європейських країн.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "NewsOne".

"У мене є пропозиція про громадянство від декількох європейських країн, від їхніх провідних політиків. У мене є автоматичне право на голландське громадянство, тому що моя сім'я з Голландії. У мене є запрошення на роботу в Америку і в тому числі в кілька країн Європи. Тому у мене немає цієї проблеми - я можу виїхати в будь-який момент", - сказав Саакашвілі.

Лідер "РНС" підтвердив, що у нього немає ні закордонного, ні іншого "повноцінного паспорта", але "будь-яка європейська країна його пустить".

Водночас Саакашвілі заявив, що буде "відстоювати свої права в Україні". "Не буде ніяких провокацій, ми буде спокійно діяти", - уточнив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі отримав голландську візу

У липні президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та екс-керівника Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

Громадянства Грузії Саакашвілі позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

Міхеіла Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня і помістили до ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України на Аскольдовому провулку.

Йому інкримінують ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Генпрокуратура стверджує, що Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

11 грудня Печерський райсуд Києва відмовився задовольняти клопотання прокуратури, яка просила для Саакашвілі цілодобовий домашній арешт, та відпустив екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" на час розслідування, не обравши йому жодного запобіжного заходу.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі: "Мене впустить будь-яка європейська країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути