Ексклюзиви
субота, 03 вересня 2011 16:00

З Тимошенко знімуть обвинувачення до листопада - експерт

З Тимошенко знімуть обвинувачення до листопада - експерт

Україна не зможе підписати на грудневому саміті "Україна – ЄС" угоду про асоціацію з Європейським союзом. Вступити до зони вільної торгівлі у зв'язку з арештом Юлії Тимошенко теж не вдасться.

Про це Gazeta.ua заявив голова всеукраїнської громадської організації "Україна в НАТО", депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк.

"Якщо ще в листопаді цього року Юлія Тимошенко не опиниться на волі, а я допускаю, що судовим рішенням вона обов'язково повинна бути повністю виправдана саме до листопада, то з порядку денного саміту "Україна – ЄС" ці питання будуть зняті взагалі. Це буде черговою міжнародною ганьбою амбіційних ілюзій Януковича" - вважає Романюк.

Також він зазначив, що "законодавством ЄС передбачена ратифікація національними парламентами усіх членів ЄС такої угоди. Крім того, Європарламент повинен винести свою офіційну позитивну оцінку щодо відповідності України критеріям угоди".

ФОТОРЕПОРТАЖ: "І це суд? Не смішіть мої капці!" - прихильники Тимошенко не здаються

"Постає логічне запитання: якщо лідери всіх країн ЄС офіційно і демонстративно вже засудили дії режиму Януковича за переслідування опозиції загалом і арешт Юлії Тимошенко зокрема, то як вони можуть санкціонувати будь-які інтеграційні зв'язки з антидемократичним режимом Януковича?" - звернув увагу Романюк.

На його думку, нині ЄС поставив завуальований ультиматум владі України: припинення судового переслідування опозиції та свобода усіх політв'язнів в обмін на асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі.

Романюк прогнозує, що Янукович вибере асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі, а з Тимошенко до листопада знімуть обвинувачення.

Зараз ви читаєте новину «З Тимошенко знімуть обвинувачення до листопада - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути