субота, 23 лютого 2013 17:35

За Тимошенко не було б бєспрєдєлу - Філенко

За Тимошенко не було б  бєспрєдєлу - Філенко
Володимир Філенко Фото: gazeta.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко замість того, щоб міняти прогнившу українську систему, хотіла її очолити. Це її ключова помилка. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав екс-нардеп, один із польових командирів Майдану Володимир Філенко.

"Хоча при ній не було б такого бєспрєдєлу, як зараз. Вона йшла по висхідній і змінювалася, лавірувала: то "ширка", то "не ширка", то Медведчук, то Конституція. У мене таке відчуття, що в якийсь момент Юлія Володимирівна могла психонути й піти на самопожертву. Можливо, не встигла. Уперше я побачив Тимошенко, коли вона зайшла в парламент у супроводі Павла Лазаренка. Цей спогад не стирається. Коли Юля з бізнесу подалася в політику, то проявила себе серйозним гравцем. Пройшла акцію "Україна без Кучми", Майдан. Якби Тимошенко виграла президентські вибори, то в Україні все було інакше. Вона створювала б систему певного перерозподілу багатств — від олігархів до народу", - зазначив він.

Філенко розповів, що спілкувався із Тимошенко ще перед парламентськими виборами.

"Спілкувався з нею "малявно", через адвокатів. Ключовим було створення Об'єднаної опозиції. Але вийшла недоопозиція. Друге: ми сказали, що списки на розсуд громадськості треба оприлюднити завчасно — ще в березні. Щоб виборець був дотичний до процесу. Тоді б перемогли. Але таке завдання на виборах не ставилося. Завдання було — атакувати 2015 року, під час президентської кампанії, тобто з опозиції", - сказав поілтик.

Одна із проблем опозиції, на його думку, немає відповідності між сказаним і зробленим.

"Вони ж не брали участі у сільських бійках. Там є правило: якщо хочеш ударити, не кричи "вдарю". Мовчки бий. Найдужче у вуличних бійках кричить той, хто боїться. Програми пішли далі, аніж їхні носії. Немає політичної волі здійснити їх на практиці. Багатьох лідерів та недолідерів опозиції вразила "бацила" — використати політику для заробляння великих грошей. "Ліки" є у Володимира Висоцького: "Другие придут, сменив уют на риск и непомерный труд, — пройдут тобой не пройденный маршрут". Це буде молоде покоління, яке врахує минулі досягнення та помилки. Але є велика проблема. Опитування показують, що 50 зі 100 молодих українців хочуть виїхати за кордон", - наголосив Філенко.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «За Тимошенко не було б бєспрєдєлу - Філенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути