Ексклюзиви
четвер, 15 вересня 2022 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

З росіянами хотіли "взяти" Київ: колишнім "регіоналам" оголосили підозри
4

Фото: СБУ
Колаборант Олег Царьов був у селі Катюжанка на Київщині.
Володимир Оліник брав участь у кремлівських ефірах.

Колишньому народному депутату з Партії регіонів, колаборанту Олегу Царьову оголосили підозру за двома кримінальними статтями.

Йдеться про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану і незаконий перетинан державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави. Про це повідомила СБУ.

Також підозри оголосили ще одному колишньому нардепу-"регіоналу" Володимиру Олійнику і так званій "міністерці закордонних справ "ДНР" Наталії Ніконоровій.

"Вони відомі своїми українофобськими і сепаратистськими поглядами, а від початку російської агресії у 2014 році переховувалися від українського правосуддя", – пише СБУ.

24 лютого цього року зрадники незаконно поза межами пунктів пропуску перетнули державний кордон України і прибули на тимчасово окуповану російськими військами територію Київщини для встановлення окупаційного режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суддю, який випустив підозрювану у здачі позицій ЗСУ

У тимчасово окупованому селі Катюжанка Вишгородського району зрадники записували інтерв'ю для російських ЗМІ.

Називали українську владу "нацистами" і виправдовували російське вторгнення. Також – пропагували ідеї "русского мира" і розповідали про російських солдат-"визволителів від нацизму".

Колаборанти у супроводі російських військових вторглися у церкву під час богослужіння і схиляли селян до переходу на бік ворога.

Також були у Катюжанській загальноосвітній школі. У приміщеннях якої окупанти катували українців, у тому числі, полонених, а сам об'єкт перетворили на вогневу позицію.

Олег Царьов за кілька годин до повномасштабного нападу Росії писав про "неминучість денацифікації України" і про те, що він "зробить усе для цього".

Під час окупації Київщини приїжджав у село Катюжанка. Стверджував, що "з перших днів війни перебуває в Україні" і що "Київ звільнять від фашистів".

Шевченківський районний суд міста Києва заочно засудив колишнього нардепа до 12 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «З росіянами хотіли "взяти" Київ: колишнім "регіоналам" оголосили підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути