вівторок, 03 травня 2022 12:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Екснардепу-колаборанту Царьову дали 12 років в'язниці

Екснардепу-колаборанту Царьову дали 12 років в'язниці
Зрадник України Олег Царьов. Фото: "Ґрати"

Шевченківський районний суд Києва заочно засудив колишнього народного депутата Олега Царьова до 12 років ув'язнення.

Суд визнав Царьова винним у публічних закликах до сепаратизму й насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням ЗМІ, повідомили "Ґрати" у Тelegram 3 травня.

"Крім того, суд звернувся до президента, щоб Царьова позбавили ордена за заслуги 3-го ступеня. Адвоката Царьова на засіданні не було", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екснардепу Царьову висунули підозру. Прокуратура просить довічне

Саме такий вирок - 12 років ув'язнення та звернення про позбавлення нагород та рангу держслужбовця - вимагало держобвинувачення, зауважив прокурор Офіса генпрокурора Юрій Ушастий.

Справу проти Царьова прокуратура відкрила ще 2014 року. Після неодноразових публічних висловлювань Царьова на підтримку федералізації України, заперечення анексії Криму Росією, а також закликів політика до виходу зі складу України Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Херсонської, Миколаївської областей та створення так званої Новоросії. 2016 року справу передали до суду, додали "Ґрати".

Олег Царьов - колишній "регіонал", оголошений у розшук. Зрадник за кілька годин до повномасштабного нападу Росії писав про "неминучість денацифікації України" і про те, що він "зробить усе для цього".

Під час окупації Київщини приїжджав у село Катюжанка. Стверджував, що "з перших днів війни перебуває в Україні" і що "Київ звільнять від фашистів".

Царьов запропонував здати місто Кривий Ріг на Дніпропетровщині російським військовим. На таку пропозицію голова військової адміністрації Олександр Вілкул відповів: "Пішов на х*й, зрадник, разом зі своїми господарями".

Зараз ви читаєте новину «Екснардепу-колаборанту Царьову дали 12 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути