Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 16:07

Із парламенту звернулися до Балуха

Із парламенту звернулися до Балуха
Володимир Балух відмовився зняти український прапор зі свого будинку в Криму. Фото: radiosvoboda.org

Віце-спікер Ірина Геращенко закликала ув'язненого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха припинити голодування.

Про це вона заявила під час засідання парламенту 6 квітня.

"Дозвольте звернутися з проханням до нього від усіх нас зупинити голодування, тому що він дійсно потрібен і своїй родині, і Україні, подякувати йому за проукраїнську мужню позицію і запевнити, що і українська влада, і ми в рамках усіх тих переговорів і консультацій, які ведуться зараз з питань звільнення українців, готові передати 23 росіян, які здійснили злочини проти Української держави і знаходяться в тюрмах за ці злочини, задля звільнення українських політв'язнів Кремля. Безумовно, серед тих людей, звільнення яких ми вимагаємо, є і Володимир Балух, так само як і інші українці та кримські татари", - сказала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму побили українського активіста Балуха

Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, які нібито знайшли на горищі його будинку. Правозахисники називають справжньою причиною переслідувань відмову зняти український прапор, що майорів на подвір'ї його приватного будинку в Криму. В серпні 2017 року "суд" виніс вирок Балуху: 3 роки і 7 місяців колонії та штраф у 10 тис. рублів. Однак його скасував апеляційний суд і справу почали розглядати повторно.

19 березня Балух оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «Із парламенту звернулися до Балуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути